Videotaidetta Harjavallan sairaalan infomonitoreilla. Laura Böökin teoksessa taiteilija sulautuu osaksi Örön saaren maisemia.

Laura Böök: Camouflage, 2017, videoteos.

Laura Böök: Camouflage, 2017, videoteos, kesto 4’34’’

LAURA BÖÖK: CAMOUFLAGE, SATASAIRAALA / HARJAVALLAN SAIRAALAN INFOMONITORIT, ESILLÄ 21.1.2021-19.2.2021

Taidepalvelu LiikKUVAT tuo nykytaidetta Satasairaalan Harjavallan sairaalaan. Uusimpana taiteen kanavana toimivat eri puolilla sairaalaa sijaitsevat infomonitorit. Niissä pyörii kuukauden ajan taiteilija Laura Böökin videoteos Camouflage. Harjavallan alkuvuoden taidekattaukseen kuuluu myös Laura Hapon valokuvanäyttely sairaalan kirjastossa.

Laura Böökin videotaideteos Camouflage on kuvattu Örön linnakesaarella, Saaristomeren kansallispuistossa. Kuvissa taiteilija tekee katoamisharjoituksia: Hidastaminen ja herkistyminen ympäristölle vahvistavat kokemusta ihmisen paikasta osana haurasta ja monimuotoista luontoa. Tuulet muovaavat Örön puita ja kallioita. Yritän sulautua maisemaan, mutta jätän siihen väistämättä omat jälkeni. Niin ovat tehneet muutkin, hylkeet ja sotilaat, lumikot ja linnut.

Hidastaminen ja herkistyminen ympäristölle vahvistavat kokemusta ihmisen paikasta osana haurasta ja monimuotoista luontoa. Tuulet muovaavat Örön puita ja kallioita. Yritän sulautua maisemaan, mutta jätän siihen väistämättä omat jälkeni. Niin ovat tehneet muutkin, hylkeet ja sotilaat, lumikot ja linnut.

Laura Böök

Laura Böök (s. 1986) on opiskellut valokuvausta Walesissa, Iso-Britanniassa ja Aalto-yliopistossa Helsingissä. Hänen teoksiaan on ollut esillä muun muassa Valokuvakeskus Nykyajassa ja Valokuvataiteen museossa sekä kansainvälisissä näyttelyissä.

Videoteos on nähtävissä poliklinikan odotusaulan, kirjasto/järjestötilan ja liikuntasalin aulan monitoreilla. Myös sairaalaosastoilla on mahdollisuus esittää teos omissa monitoreissaan. Samaan aikaan kirjastossa jatkuu Laura Hapon valokuvanäyttely RAJA.

Harjavallan sairaalan video- ja valokuvanäyttelyiden sarja on osa Satapsykiatrian kulttuurifoorumin toimintaa. Sitä tukee Satasairaalan hallinnoima Satakulttuuria-hanke, joka saa rahoitusta Sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahasta.

Taidepalvelu LiikKUVAT on jo usean vuoden ajan vienyt videotaidetta hoitolaitoksiin. Sairaaloissa yleistyneet infomonitorit antavat toiminnalle uusia mahdollisuuksia. LiikKUVIEN toimintaa tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus ja palvelua toteuttaa Kallo Works tuottajanaan Tuuli Penttinen-Lampisuo. Vuoden 2021 näyttelyohjelma on kuratoitu yhdessä Valokuvakeskus Nykyajan näyttelykoordinaattori Liisa Mäkisen kanssa.

Kuva: Laura Böök: Camouflage, 2017, videoteos, kesto 4’34’’

Lisätiedot: info (at) poike.fi


Yhteistyössä:

Satasairaala-logo.