Laura Hapon valokuvateokset avaavat Harjavallan sairaalan uuden taidenäyttelysarjan

Laura Happo: Kerran vuodessa timantteja, 2016, valokuvateos.

Laura Happo: Kerran vuodessa timantteja, 2016, valokuvateos.

LAURA HAPPO: RAJA, SATASAIRAALA / HARJAVALLAN SAIRAALAN KIRJASTO, AVOINNA 22.12.2020-19.2.2021

Taidepalvelu LiikKUVAT toteuttaa neljän taidenäyttelyn sarjan Satasairaalan Harjavallan sairaalassa. Kokonaisuuden avaa tamperelaisen valokuvataiteilija Laura Hapon näyttely RAJA, joka avautuu sairaalan kirjastossa juuri ennen joulua ja on esillä kahden kuukauden ajan.

Laura Hapon valokuvateosten unenomainen tunnelma syntyy yllättävien aiheiden yhdistelmistä. Kuvissa kultatossuista nousee pumpulipilviä, suklainen tie vie vanhalle ovelle ja lapsi kietoo kaulaansa hedelmäkorun. Kauniit sommitelmat herättävät aistillisia kokemuksia pehmeydestä, makeudesta tai viileydestä. Kuvissa voi nähdä myös vertauskuvallisia, sanattomia viestejä vaietuista tunteista tai kokemuksista. Aiemmin teokset ovat kiertäneet taidegallerioissa ja museoissa muun muassa Porissa, Tampereella ja Forssassa. Joulunäyttely sairaalassa ilahduttaa taiteilijaa erityisesti:

Taiteen tuominen ulos gallerioista on palvelus sekä teokselle, tekijöille että kokijoille. Toivon teosteni herättävän katsojan visuaaliset aistit ja mielikuvituksen, tuovan kauneutta sinne missä sitä kipeästi tarvitaan!

Laura Happo

Taidepalvelu LiikKUVAT ja Satasairaala ovat sopineet neljän näyttelykokonaisuuden toteutuksesta Harjavallassa. Valokuvateokset tulevat esille sairaalan kirjastoon. Se sijaitsee päärakennuksen kerhotiloissa ja on potilaiden sekä henkilökunnan käytettävissä . Teknisten uudistusten jälkeen, tammikuusta 2021 alkaen eri puolilla sairaala sijaitsevilla infomonitoreilla tullaan näkemään myös videotaidetta.

Taidepalvelu LiikKUVAT vie taidetta sellaisten ihmisten luo, joiden omat liikkumismahdollisuudet ovat rajalliset. Palvelu on erikoistunut valokuvataiteen ja videotaiteen esittelyyn hoitolaitoksissa ja se on toiminut jo usean vuoden ajan mm. Nokialla yhteistyössä Tampereen yliopistollisen sairaalan Pitkäniemen psykiatrisen sairaalan kanssa. Viime vuosina LiikKUVAT on vienyt videotaidetta myös Pomarkun Pääskyrinteen ja Kankaanpään Mäntykalliokodin vanhainkoteihin.

Harjavallan sairaalan näyttelysarja on osa Satapsykiatrian kulttuurifoorumin toimintaa. Kulttuurifoorumi on monitoimijainen ja -ammatillinen verkosto, joka on perustettu mielenterveyskuntoutujia varten, suunnittelemaan ja järjestämään mahdollisuuksia kulttuurin kokemiseen ja tekemiseen. Näyttelyitä tukee myös Satasairaalan hallinnoima Satakulttuuria-hanke, joka saa rahoitusta Sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahasta.

LiikKUVIEN toimintaa tukevat Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus ja palvelua toteuttaa porilainen Kallo Works osuuskunta tuottajanaan Tuuli Penttinen-Lampisuo. LiikKUVAT tekee yhteistyötä Valokuvakeskus Nykyajan ja Suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkin kanssa.

Artikkelikuva: Laura Happo: Kerran vuodessa timantteja, 2016, valokuvateos.

Taiteilijan sivut: www.laurahappo.fi

Lisätiedot, tiedustelut: info (at) poike.fi

YHTEISTYÖSSÄ:

Satasairaala-logo.
Categories: LiikKUVAT