Salla Myllylän Takaikkunat ja Vapautetut esillä Pomarkun vanhainkoti Pääskyrinteessä

Salla Myllylä: Takaikkunat, 2020, videoinstallaatio.

Salla Myllylä: Takaikkunat, 2020, videoinstallaatio.

Kuvataiteilija Salla Myllylän paikkasidonnainen videoinstallaatio sai ensiesityksensä Pomarkun kotiseutumuseossa. LiikKUVAT-palvelu toimittaa Myllylän videoteoksia myös Pääskyrinteen vanhainkodin asukkaiden ja henkilökunnan katsottaviksi.

Kuvataiteilija Salla Myllylä työskenteli Pomarkun Hyvinvointitalon taiteilijaresidenssissä useaan otteeseen lähes vuoden ajan. Hän taltioi Hyvinvointitalon ikkunanäkymiä aikasarjakuvauksena eli ns. time lapse -tekniikalla. Residenssityöskentelyyn sisältyi myös mininäyttely Hyvinvointitalon galleriassa, taiteilijavierailuja ja koululaisnäytäntöjä sekä videokahvit Pääskyrinteen vanhainkodissa syksyn 2019 aikana.

Hyvinvointitalolla kuvattu videoteos Takaikkunat on heinäkuun 2020 loppuun asti esillä kolmen kuvakanavan installaationa Pomarkun kotiseutumuseolla. Salla Myllylää kiinnostaa taiteen paikkasidonnaisuus, jolloin teoksen sisältö kehittyy vuorovaikutuksessa kuvaus- ja esittämispaikkojen kanssa. Takaikkunat-teoksessa huomio kiinnittyy ikkunoiden rajaamiin näkymiin ja vuoden kiertoon sekä siihen, millaisia kokemuksia katsojilla on samaisesta takapihasta.

Pandemiatilanteen vuoksi Pomarkun Pääskyrinteen vanhainkodin asukkailla ei ole mahdollisuutta näyttelykäyntiin kotiseutumuseossa, eikä taiteilijan ole mahdollista vierailla vanhainkodissa. LiikKUVAT-palvelu on kuitenkin toimittanut vanhainkodin omatoimiseen käyttöön kaksi Salla Myllylän videotaideteosta, jotka ovat katsottavissa vanhainkodin televisiolaitteilla.

Uudesta Takaikkunat-teoksesta on vanhainkodille editoitu kolmen ikkunan sommitelma. Lisäksi esillä on Myllylän aikaisempi teos Vapautetut vuodelta 2016. Vapautetut teoksessa kiinnitetään huomio elinympäristöstä erottuviin asioihin, kuten pihakeinuun, puuhun ja tulisijaan. Vapautetut-nimi viittaa siihen, että teoksessa taiteilija piirtää tai maalaa asioita irti eli vapaaksi ympäristöstään.

Salla Myllylä: Takaikkunat, 2020, videoinstallaatio, 6 min 30 sek, Pomarkun kotiseutumuseolla 13. – 31.7.2020. Osoite: Koulutie 4A, Pomarkku. Avoinna: ma, ti, to, pe kello 12-16, ke 12-19.

Salla Myllylä: Takaikkunat ja Vapautetut. Videoteokset Pomarkun vanhainkoti Pääskyrinteessä 13.7. – 13.9.2020. Teokset ovat esillä vain vanhainkodin omalle väelle. Ei vierailumahdollisuutta.

LiikKUVIEN ideana on tarjota liikkuvan kuvan taidetta ihmisille, joiden omat liikkumismahdollisuudet ovat rajalliset. LiikKUVAT-palvelua tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Suomen KulttuurirahastoHyvinvointitalon taiteilijaresidenssi toimi Pomarkussa vuonna 2019 Taiteen edistämiskeskuksen ja Pomarkun kunnan tuella.

Lisätiedot:
Tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuo, p. 050 535 8916, tuuli (at) poike.fi

Kuvataiteilija Salla Myllylä: http://www.sallamyllyla.com/