Vihreä ja valkoinen vuorottelevat Salla Myllylän Keinu-videoteoksessa

Salla Myllylä: Keinu, 2016, kesto 1:28 min. Still-kuva videoteoksesta. Julkaistu AV-arkin luvalla.

Tiedote 2.1.2019 –

Kuvataiteilija Salla Myllylän videoteos Keinu on esillä Tampereen yliopistollisen sairaalan Pitkäniemen psykiatrisen sairaalan osastoilla ja hallintolan käytävällä helmikuun 2019 loppuun asti.

Vuonna 2016 valmistunut Keinu tarkentaa huomion vanhaan pihakeinuun. Videokuvan etualalle ilmestyy käsi, joka ryhtyy maalaamaan keinun ääriviivoja. Valkoinen maalaus etenee rauhallisesti näkymän edessä, kunnes vain pihakeinu välkehtii maalaamattoman aukon läpi. Lopussa kesäsade huuhtoo kuvaa ja kamera paljastaa maalauksessa hyödynnetyn lasilevysommitelman.

Salla Myllylä (s. 1961) on helsinkiläinen taiteilija, joka on valmistunut Vapaasta taidekoulusta (2009) ja Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta (2014). Hän työskentelee paikkasidonnaisesti piirustuksen, maalauksen ja liikkuvan kuvan välimaastossa. Viime vuonna Pitkäniemen sairaalassa oli esillä Myllylän videoteos Saari ja pari vuotta aiemmin osastoilla nähtiin Puuni.

Pitkäniemen hallintorakennuksessa on esillä myös Valokuvakeskus Nykyajan jäsenten taideteoksia. Nykyajan tammikuun taiteilija on Merja Tanhua (s. 1964) ja helmikuun Jaana Tyrmi (s. 1970). Hallintolan näyttelytiloihin on vapaa pääsy.

***

LiikKUVAT-palvelu tarjoaa liikkuvan kuvan taidetta ihmisille, joiden omat liikkumismahdollisuudet ovat rajalliset. Pitkäniemen sairaalaosastoilla hoitojaksot kestävät yleensä muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Videotaide elävöittää hoitolaitosympäristöä ja tarjoaa raikkaan vaihtoehdon muulle mediatarjonnalle. LiikKUVAT-palvelun toimintaa tukee Suomen Kulttuurirahasto Taidetta hoitolaitoksiin –apurahalla.

Kuva:
Salla Myllylä: Keinu, 2016, kesto 1:28 min. Still-kuva videoteoksesta. Julkaistu AV-arkin luvalla.

Categories: LiikKUVAT