Piirrä koko maailma! – Mari Ljokkoin dokumentaarisessa videoteoksessa ihmiset piirtävät ja pohtivat omaa maailmaansa.

Mari Ljokkoi: Maailma on ympyrä – dokumentaarinen videoteos.

Mari Ljokkoi: Maailma on ympyrä, 2017, dokumentaarinen videoteos

Mari Ljokkoi: Maailma on ympyrä – dokumentaarinen videoteos
Galleria Pitkäniemi, Pitkäniementie 91, Nokia
Avoinna 20.3.2020 asti arkisin kello 8–15:30

Galleria Pitkäniemessä on avautunut Mari Ljokkoin taidenäyttely. Esillä on dokumentaarinen videoteos sekä kuvia piirroksista, jotka syntyivät teoksen ohessa. Galleria Pitkäniemi sijaitsee Nokialla, psykiatrisen sairaalan hallintorakennuksessa ja sinne on vapaa pääsy arkisin kello 8–15:30.

Galleria Pitkäniemessä Nokialla on avautunut  Mari Ljokkoin taidenäyttely. Esillä on noin puolituntinen videotaideteos nimeltään Maailma on ympyrä. Teoksen lähtökohta on ajatus kahdesta samanaikaisesta maailmasta. Maailma on olemassa paitsi todellisena ympäristönä, myös ajatuksena ja kokemuksena ihmisten mielissä.

Teosta varten Ljokkoi haastatteli 63 eri ikäistä suomalaista. Hän pyysi heitä piirtämään koko maailman. Eri väreillä kuvattiin sitä, mikä täällä on hyvää, pahaa tai toimivaa. Haastattelujen pohjalta elokuvausryhmä etsi ihmisten nimeämiä ilmiöitä. Teoksessa näkyy valoa ja luonnon pieniä ihmeitä. Ja toisaalta ihmisten toiminnallisuutta, rakennuksia, satamaa, kaupunkia ja työntekoa.

Helsinkiläinen Mari Ljokkoi (s. 1987) on valmistunut kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Taiteessaan hän yhdistää dokumenttielokuvan keinoja ja kuvataiteelle ominaista havainnointia.

Galleria Pitkäniemeen on vapaa pääsy arkisin kello 8–15:30. Näyttely on avoinna 20. toukokuuta asti. Pitkäniemeen pääsee muun muassa Tampereen liikennelaitoksen linja-autolla 29A. Maailma on ympyrä on yleisölle avoimen gallerian lisäksi katsottavissa myös Tays Pitkäniemen kahdella sairaalaosastolla (APS6 ja MHY1).

Kuva yllä: Mari Ljokkoi: Maailma on ympyrä, 2017, dokumentaarinen videoteos, kesto 24min. Kuvakaappaus videoteoksesta. Kuvaaja: Italo Moncada.

Lisätiedot: