Kiiltokuvia ja kankaiden kosketusta Galleria Pitkäniemessä

Saara Ekström: Tailor, videoteos.

Saara Ekström: Tailor, videoteos

Karoliina Paappa: Käännöksiä, valokuvia
Saara Ekström: Tailor, videoteos
Galleria Pitkäniemi, Pitkäniementie 91, Nokia
Avoinna 26.8. – 17.9.2019 arkisin kello 8–15:30

Galleria Pitkäniemen uudessa taidenäyttelyssä on esillä Karoliina Paapan valokuvateoksia ja Saara Ekströmin videoteos. Teoksissa taiteilijoiden kamerat taltioivat todellisuutta taianomaisella katseella. Aiheissa toistuvat käsityö, kankaiden kosketus ja verhoutumisen tarve.

Saara Ekströmin (s. 1965) mustavalkoisessa videoteoksessa Tailor kamera seuraa räätälin työskentelyä. Taitavat kädet piirtävät puvuntakin kaavoja, leikkaavat ja ompelevat laadukasta, mustaa kangasta. Lopussa valmiin puvun olkapäille lehahtaa lintuja.

Karoliina Paappa: Sarjasta Johannisberg, Eira, 2017, valokuva.

Karoliina Paappa: Sarjasta Johannisberg, Eira, 2017, valokuva.

Karoliina Paapan (s. 1983) värikkäät valokuvateokset on kuvattu huoneissa, joihin taiteilija on rakentanut lavastuksia suurennetuista kiiltokuvista. Kuvien ja muun rekvisiitan keskellä ihmiset näyttävät satuhahmoilta.

Näyttely käsittelee sitä, miten yksilö näkee itsensä ja rakentaa minuutensa. Vaikka ihmisten kasvoja ei näytetä, teosten kauneudesta välittyy surumielisyyttä. Karoliina Paappa on kertonut omien teostensa syntyneen halusta käsitellä läheisen ihmisen mielenterveysongelmien vaikutusta omaan elämäänsä.

Saara Ekströmin videoteos on yleisölle avoimen gallerian lisäksi katsottavissa myös Tays Pitkäniemen akuuttipsykiatrian osastolla 6 sekä mielialahäiriöiden yksikkö numero 1:ssä.

Galleria Pitkäniemeen on vapaa pääsy arkisin kello 8–15:30. Näyttely on avoinna 17. syyskuuta asti. Pitkäniemeen pääsee muun muassa Tampereen liikennelaitoksen linja-autolla 29A.